Lektura i redaktura

Stentor.hr

Lektura i redaktura

LEKTURA

Trebate li lekturu teksta na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, francuskom, ruskom, slovenskom ili nekom drugom jeziku?

Na pravom ste mjestu jer Stentor ima tim iskusnih lektora, profesora hrvatskog i stranih jezika te sudskih tumača koji će vam rado pomoći savjetom i visoko kvalitetnom uslugom lektoriranja.

Zašto lektura i lektoriranje?

Kad se i u kvalitetnom prijevodu stručnog teksta tehničkog, pravnog ili marketinškog karaktera potkradu i najsitnije pravopisne ili gramatičko-sintaktičke pogreške, cijeli trud, kreativnost i sam integritet autora mogu pasti u vodu ako ih čitatelj primijeti.

Mi smo tu da te pogreške lektoriramo i otklonimo te osiguramo kvalitetu i točnost vaših tekstova i materijala.

Ako niste sigurni je li vam potrebna lektura ili redaktura, slobodno nas kontaktirajte.

REDAKTURA

Trebate jezičnu ili stručnu redakturu važnoga pravnog, znanstvenog ili marketinškog materijala na hrvatskom ili stranom jeziku?

Razlikujete li jezičnu redakturu od stručne redakture? Jezična redaktura obvezni je dio procesa prevođenja, a stručna redaktura provodi se samo na zahtjev klijenta.

Jezična redaktura dvojezični je pregled sadržaja na ciljnom jeziku i usporedba sa sadržajem na izvornom jeziku u svrhu provjere prikladnosti za dogovorenu svrhu.

Stručna redaktura jednojezični je pregled sadržaja u svrhu provjere prikladnosti za dogovorenu svrhu.

Stručnu redakturu provode stručnjaci (pravnici, ekonomisti, inženjeri i sl.) na tekstovima iz određenog područja, a naglasak je na stručnim izrazima i terminologiji.

Obratite nam se s povjerenjem jer STENTOR ima tim visokoobrazovanih jezičnih stručnjaka (lingvista, ekonomista, pravnika i inženjera), sudskih tumača i profesora stranih jezika.

Pridružite se nizu priznatih svjetskih i domaćih društava, odvjetničkih ureda i javnih institucija koje uživaju sigurnost koju osigurava kvalitetna i učinkovita redaktura u STENTORU.

Prevođenje i interpretacija

Prevodimo s brojnih stranih jezika na hrvatski i s hrvatskog na strane jezike, kao s jednog stranog jezika na drugi.